Orașul trandafiriu

Pentru destinația din week-end vă promisesem un loc special … mna, poate că unii din voi l-ați mai văzut prin filme ( Indiana Jones ) sau ați auzit că e una din cele 7 NOI minuni ale lumii. Este vorba despre splendidul oraș Petra.

Petra este un sit arheologic în mare parte sculptat în stâncă de mâna omului, în frumoasa și arida Iordania. Nu știu ce făceau oamenii prin secolul 6 Î.Hr, dar mi-aș dori ca asemenea frumuseți să fie realizate și în zilele noastre … însă nu din oțel și beton, pentru că nu pot admira asemenea monotonii.

Petra este lucrat cu multă finețe și migălozitate, încât, repet, mă surprind oamenii ce trăiau acum mii de ani pe Pământ. În orice caz, Petra a suferit în timp și cutremure și abandonuri, respectiv jafuri, dar a fost redescoperit de către un elvețian în 1812. Este, conform BBC, unul din cele 40 de locuri pe care trebuie să le vezi înainte să mori.

Istoria e neclară în ceea ce privește concret originile Petrei și mai ales a numelui său. Vechi popoare sunt menționate ca având un aport la acest loc deosebit, însă, cum nu mă pricep, nu vă pot spune mai multe. Nici despre arhitectură nu mă pronunț, pentru că nu cunosc, aș fi ipocrită dacă m-aș apuca să înșir lucruri despre care nu știu. Puteți însă citi aici mai multe și în detaliu. Tot ce pot eu să fac este să vă arăt … Minunați-vă!

Elena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *