FB – Foarte Bine

Asta era nota cea mai dorită în clasele primare, FB – Foarte Bine. Dar azi ține loc de ”Femei și bărbați”.

Mă amuză și mă obosește totodată joaca asta de-a șoarecele și pisica, soarele și luna, veverița și scorbura (mă rog, scorbura nu aleargă), pe scurt, dintre femei și bărbați. Etern război mondial, cruciade de mândrie prostească, demonstrații de superioritate … Arș, niciodată, cred, n-o să se ajungă la vreun consens. Evăr nevăr.

Într-un fel m-am și săturat de generalizări și particularizări și toată lumea să se plângă de defectul bărbaților, respectiv al femeilor. Pardon, defectele, că niciodată nu e unul, mereu sunt multe. Și am impresia că doar slab intelectualii discută pe marginea acestor subiecte – poate mi se pare, și-acum să vezi cum sar eventual slab intelectualii dându-se puternic intelectuali, fiind de fapt doar niște slab intelectuali.

Întotdeauna o să fie bărbați nemulțumiți de femei și femei nemulțumite de bărbați. În-tot-dea-u-na. De ce pisici nu ne împăcăm cu acest gând? ”Femeile-s proaste” și ”bărbații sunt porci” aud de milenii încoace, că deh, la vârsta mea, am trecut prin mulți, ăă pardon, multe vroiam să zic. Și tocmai că ”bărbații-s porci” sau ”femeile-s proaste” nu îmbunătățește cu absolut nimic situația. Cu nimic, auziți?! Ba dimpotrivă, o înrăutățește, pentru că orgoliul e mare și fiecare tinde să-și apere prostia.

Sfatul meu prietenesc este să o lăsați baltă, să vorbiți din experiență fără să generalizați (pentru că experiența e singurul adevăr pe care îl dețineți) și să nu dați curs instigărilor la dezbateri și discuții care efectiv nu duc la nici o concluzie, pentru că nu este una! Bărbații sunt bărbați și femeile sunt femei, ce-i așa greu de priceput? Dacă ar dispărea deodată bărbații, tot n-ar fi bine. La fel și cu femeile, lucrurile n-ar fi în ordine. Așa că să trăim în pace, uitându-ne și la persoana noastră în oglindă, vreți? Că poate ”bărbații-s porci” pentru că le este permis și ”femeile-s proaste” pentru că nu s-a avut răbdare să le învețe cineva, tocmai din cauza unor stereotipii josnice.

M-am înfierbântat, desigur, dar dacă ați avea idee cât dispreț am în beciul sentimentelor mele negative pentru oamenii care gândesc astfel … aoleo, Al Treilea Război Mondial mi-ar juca în palmă. Bine, asta vroiam să zic, și sper că ați priceput, că nimeni nu-i mai bun ca celălalt.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *