Cred. Nu cred.

În ultimul timp a tot fost mare vâlvă cu tot felul de fenomene ieşite din comun, ce au mers de la penibila flacără violet, la deja expiratele vrăjitorii ale Mamei Omida şi ţaţei Catrina, poveşti cu vampiri, viaţă extraterestră şi multe multe altele. Cei care au mai tras cu ochiul peste rândurile scrise de-a lungul timpului pe blogul ăsta se întreabă probabil ce m-o fi apucat de încep să vorbesc despre asta. Ei bine, nu s-a întâmplat nimic deosebit. Doar că mi-am dat seama că în multe din nimicurile astea cred şi eu, altele chiar mă pasionează. Aşa că-mi dau şi eu cu părerea, ca un veritabil pui de românaş, ce sunt.

Aşadar, eu, roaba lui Dumnezeu, mărturisesc în faţa tuturor, cred în vrăji, cununii legate şi deochi, blesteme când şi cum îmi convine. Tind să accept fenomene care sunt undeva mai presus de înţelegerea mea atunci când nu vreau să accept explicaţiile logice oferite de realitatea înconjurătoare, sau când nasul meu de femeie îmi spune că există cu siguranţă ceva mai mult decât ceea ce se vede cu ochiul liber.

Acum câteva zile mi s-a dat pentru prima oară în cărţi şi după ce am citit mai multe lucruri legate de tarot am început să nu mai privesc practica asta cu suspiciune, ba mai mult, încep să şi cred în ea, după cum cred şi în zodiac. Şi totuşi nu pot crede că există fantome, vârcolaci (deşi la partea cu fantomele am avut un moment în care am crezut.

Urmăresc cu sufletul la gură Stargate, Babylon 5, Sanctuary şi devorez cărţile şi filmele în care apar istorii despre lumi paralele, déjà-vu-uri, vieţi viitoare şi anterioare, călătorii în trecut şi viitor, însă am dificultăţi în a crede în reîncarnare şi viaţă după moarte şi sunt de părere că numărul de bătăti ale inimii îmi sunt limitate pentru un singur trai de muritor. Deşi la bazele mele sunt filolog, şi pe deaspura mai sunt şi femeie şi visătoare, parcă tot mai mult îmi plac lucrurile pe care pot să le pipăi şi să urlu ESTE!, pentru care am argumente solide, verificabile.

Există totuşi şi ceva intangibil, în care cred cu tot sufletul. Miracolul iubirii. Cred în clipele nepreţuite când timpul pare să fi fost închis într-o îmbrăţişare, un sărut, o privire. Nu pun la îndoială faptul că timpul trece mai greu cînd aştept cu nerăbdare să văd ochii dragi mie şi să-mi simt nările gîdilate de parfumul atît de plăcut de care îmi e dor şi nici că trece mult mai repede atunci cînd mă impart în unşpe părţi ca să duc la bun sfîrşit toate câte îmi vin pe cap.

Şi vă mai spun şi că am fost una din acei gură cască ce s-au uitat cu ochii mari la “The Secret”, “The Butterfly effect”, “DaVinci’s Code” şi chiar am ajuns să fiu convinsă de faptul că un gând bun m-ar putea scoate din rahat şi mi-ar putea îndrepta norocul. Dar asta o credeam şi înainte când tot spuneam că destinul şi-l face omul cu mâna lui, dar făcutul ăsta nu înseamnă doar gând, ci reclamă neapărat mâneci suflecate şi fapte.

Iar peste toate astea cred în noroc, în răbdare şi în forţa superioară numită generic Dumnezeu, Allah, Iehova, ceaiuri binefăcătoare şi mai ales în oameni.

Elena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *