Capcane soareci si sobolani

Șobolanul este un rozător care a ales de mult timp locuința unui om, datorită abundenței alimentelor din ea. Pe parcursul anului, animalul mănâncă aproximativ 10 kg de produse diverse si strică mult mai mult.  În plus, mamiferele sunt foarte periculoase, deoarece poartă diverse infecții. Prin urmare, oamenii folosesc tot felul de metode de luptă: nu se folosesc numai de preparate chimice și repellente cu ultrasunete , ci și de capcane șoareci si sobolani.  Înainte de a începe să distrugi animalul periculos, trebuie să afli modul în care animalul pătrunde în casa. Habitatul favorit al șobolanilor sălbatici este depozitul de deșeuri, unde animalul găsește hrană pentru sine. Odată cu apariția vremii reci, condițiile de rătăcire a animalelor se muta în subsol. De acolo, soarecii si sobolanii intră în locuințe prin sistemele de ventilație și canalizare. Pentru a pătrunde în apartamentul situat la primul etaj, au nevoie de uși sau ferestre deschise.

Având în vedere fertilitatea ridicată a șobolanilor, orice casa bine întreținută devine un teren de reproducere pentru rozătoare într-un timp destul de scurt. Prin urmare, după ce au fost găsite urmele caracteristice ale prezenței dăunătorilor pe produsele alimentare, pungi rontaite sau excremente de șobolani, se impune de urgentă începerea luptei împotriva lor.

Capcana.  Capcana de șobolan este una dintre bine-cunoscutele dispozitive pe care un om le-a inventat pentru controlul rozătoarelor. Asemenea dispozitive pot fi diferite în ceea ce privește designul, dar comune printre ele, este momeala în interiorul fiecărui dispozitiv. Sobolanul prins incapcana, vrea să scape, afectând astfel o anumită parte a mecanismului. Ca urmare, dispozitivul este activat, rănind rozătoarele.

Capcane cu lipici. Aceste capcane împotriva șobolanilor au atașate un adeziv special care nu se usucă si în interiorul cărora este un tratament pentru rozătoare. Dezavantajul dispozitivelor cu adeziv, este că trebuie să-i eliberezi manual pe dăunători. Dacă acest lucru se face în timp ce șobolanul este încă în viață, atunci după eliberare trebuie anihilat.  Acest design are o barieră de captare, a cărei suprafață interioară este acoperită cu un lipici special.

Capcane anti șoareci. Un alt exemplu de astfel de dispozitiv, este capcana anti soareci.  În interiorul capcanei de plastic este plasată o momeală, care reacționează atunci cand parazitul se strecoară înăuntru. Mecanismul se declanșează și se închide automat.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *